Integraler samenwerken in de bouw, GWW en installatietechniek

Installaties vervullen de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in bouwkundige en civieltechnische projecten. Omdat ze technisch gezien steeds complexer worden en een grotere invloed krijgen op de duurzaamheid en het gebruikscomfort van gebouwen, constructies en infrastructuurtraces. Voor Ibis redenen om de ondersteuning ervan in een aantal applicaties uit te breiden.

In reactie op het toenemend gebruik van een BIM in bouw- en GWW-projecten is IBIS-TRAD al enkele jaren verrijkt met installatiefunctionaliteit. Hetzelfde geldt voor BIM-meetstaten, zodat aannemers en installateurs voortaan BIM-gestuurd alle technische installaties in hun projecten kunnen calculeren. Uiteraard met ondersteuning van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM).

Tevens is het nu mogelijk om al tijdens de ontwerpfase van een project inzicht te krijgen in de onderhoudskosten van installaties, om kostenbewustere keuzes te maken. Oftewel bij de vormgeving, materialenselectie en technische oplossingen Life Cycle Costing mee te nemen.

Als je meer informatie wilt over de installatietechische mogelijken van onze Ibis software neem dan contact op met Andr√© de Graaf, accountmanager installatietechniek, +31(0)10 237 01 00 of stuur eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..